Monday, May 23, 2011
Tat buah...masam!
Selongkar freezer, jumpa puff pastry ready made yang ntah dah berapa lama dibeli. Rasanya tahun lepas, sebab masa buat pai ayam masa krismas hari tu aku guna yang ni la. Pastri dah ada, gelek-gelek saja kasi nipis. Tapi sebab dah lama, tepung tu dah macam keras jadi bila digelek dia pecah-pecah. Takpa la, bukan nak buat masuk pertandingan Masterchef pun kan? Potong sikit-sikit kasi bentuk cam bakul dan bakar.
Bila sejuk taruk double krim dan buah. Arghhh! Masam gila buah ni, buah pun beli frozen summer fruits. Tak kelapaq nak beli dah, baik la beli stroberi dengan peach saja. Yang masam tu sebab ada red currants & blackcurrants (buah ayaq ribena). Nak bagi ilang masam kena la taburkan gula aising kat atas buah tu, sapu jem pun tak jalan!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
5 comments:
:D masam sangat kah?
kalau masam i cannot accept.. (wah eksyen bunyinya..:P) my stomach lah cannot.. tp nampak sedap... kiwi can ah?
takde la masam sampai sakit perut mcm buat mangga muda atau cermai tu ekekekeke.. akak adjust sikit buat dusting ngan gula aising...tester kata ok...
mcm2 buah boleh letak..nka letak kiwi boleh, epal, pisang, betik semua boleh
buah yang masam ni la aku teringin sangat nak beli dan guna lepas dok meleleh tengok nigella n jamie masak-masak.
hehe i suka kiwi.. anggur.. nanti i masak gak eh.. %_%
i mmg tak makan buah masam2 asam boy ke girl ke cannot at all.. sadis2
cek chun,
blackberry ngan raspberry tu masam-asam manis...tapi selalu org guna sebab warna sangat menarik...red & blackcurrant tu selalu org buat jem je...memang masam sangat huhuhuhu
layd,
akak pun tak makan jeruk-jeruk, kiwi tu pun masam-masam manis gak...tapi kiwi kering yg kat china tu sangat sedap!
:f :D :) ;;) :x :$ x( :?
:@ :~ :| :)) :( :s :(( :o Post a Comment