Saturday, March 09, 2013

Hari 4, 1st cycle Gaya Hidup SIhat

Hari ni dah hari ke berapa, sudah cheat day. Dok attend bengkel dan lawatan sampai tak dan nak update blog. Sangat tak dedikasi. Hari ke 4 dalam cycle ni adalah pada 22 Februari yang lepas. Jenuh la nak backlog, takpa. Nanti aku update bagi cukup contoh menu planning untuk seminggu naa.....

Sarapan
2 keping wheat biscuits.
1 gelas susu skim + protein powder
sebiji telur goreng dgn minyak kelapa

Tengah hari
Nasi
Sayur goreng
Ikan masak kari
Ulam timun

Petang
Susu skim + protein powder
1 keping keledek goreng
2 keping goreng pisang

Malam
Mi bandung

Jumlah kalori 1785. banyak kan? Sebab aku dah makan keledek dan pisang goreng, jadi dengan gigihnya aku kena naik cross trainer la. Nak buang kalori berlebihan. 40 minit tu, selalu 30 minit ja. Aku plan nak beli supplement carb blocker, selalu sangat terbabas dengan nasi dan selalu sangat teringin nak makan goreng-goreng ni.

Untuk sumber protein, aku minum protein drink daripada soya. Hari tu ada juga beli almond milk + serbuk quino. Selain daripada soya, aku cuba pelbagaikan sumber protein sebab soya berlebihan pun tak berapa elok untuk badan.