Thursday, July 19, 2007

Ramah Mesra

Suatu petang lepas habis keja...perbualan yang telah dialihbahasakan

Dia: Ujung minggu selalu pi keluaq ka?
Aku: Dak, selalunya beli barang-barang dapur saja, pastu tengok tv.

Dia: Hang dah kawin ka?
Aku: Lum.

Dia: Ada bopren?
Aku: Tadak.

Dia: Pasai pa tadak?
Aku: Tadak masa.

Dia: Camna bulih tadak masa pulak?
Aku: Aku study lagi, siang study petang keja, malam sambung study. Weekend nak rehat-rehatan.

Dia: Hang study pa?
Aku: Kilang-kilangan.

Dia: Patutla tadak bopren, kalau gitu hang berenti saja la study. Cari bopren sorang.
Aku: Apa kejadahnya nasihat ini.....(ayat sebenar)

ps: Rasa cam kena interrogate ngan SB pencen

Selaju air mengalir

Adehh...seminggu ke tanah Belanda hampir lima ratus paun duitku habis...masak ler nak simpan balik lepas ni

Sunday, July 01, 2007

Stirling

Hari ni ke Stirling. Tapi tak sepenat first visit dulu sebab kali ni naik bas sightseeing.


Rupa William Wallace sejibik cam Mel Gibson? Pasai pengukir dia dapat ilham lepas nonton Braveheart...


Wallace Monument


River Forth dari puncak monumen


Scottish wildflower



Stirling Castle